طب سنتی

آشپزی با کینوا + بهترین روش پخت کینوا

Rate this post

کینوا یکی از سالم ترین و مغذی ترین غدا های سالم در جهان است . کینوا سرشار از پروتئین و اسید های آمینه بوده و فاقد گلوتن میباشد. کینوا دارای فیبر بالا ، ویتامین E و آنتی اکسیدان های مفید میباشد به همین دلیل باید آن را در برنامه غذایی روزانه جا داد.

با خواندن این مطب در مجله سلامتی سبزینه راه نگرش تان به آموزه هایتان در این حوزه عمیق تر خواهد شد.

هر یک فنجان کینوا پخته شده دارای :

• 222 کالری

• 8 گرم پروتئین

• 5 گرم فیبر

• 30 درصد از نیاز روزانه منیزیم

• 15 درصد از نیاز روزانه آهن

• بیش از 10 درصد از نیاز روزانه بدن نسبت به ویتامین های B1 ، B6 و B2 را تامین میکند.

کینوا را میتوانید در تهیه سالاد ، شیرینی و کلوچه های رژیمی و انواع غذا ها استفاده کنید.

در ادامه به آموزش پخت کینوا و طرز تهیه غذا های مختلف با استفاده از دانه کینوا میپردازیم.

بهترین روش پخت کینوا :

مدت زمان پخت کینوا 15 تا 20 دقیقه

قبل از پخت به مدت 30 ثانیه کینوا ها را با آب ولرم شستشو دهید.

برای پخت کینوا به بهترین شکل به ازای هر پیمانه یا هر مقدار از کینوا دو برابر آب ریخته و بر روی شعله متوسط اجازه دهید تا بپزد . دقت کنید که نیازی به پوشاندن درب قابلمه نیست . هنگامی که آب کینوا بطور کامل تبخیر شد کینوا را از روی حرارت برداشته و به مدت 5 دقیقه درب قابلمه را گذاشته و اجازه دهید با بخار باقی مانده کینوا ها مرحله نهایی که مرحله اصلی پخت کینوا میباشد را پشت سر بگذارند.

کینوا آماده است!

شما میتوانید ادویه های دلخواه خود را هنگام پخت به آن اضافه کنید.

آشپزی با کینوا + بهترین روش پخت کینوا

راه کار های پخت خوشمزه تر کینوا :

1. طبخ کینوا با آب مرغ و سبزیجات

2. اضافه کردن سبزیجات تازه و یا خشک هنگام طبخ کینوا

3. قبل از اضافه کردن آب به کینوا ، آن را به همراه کمی روغن زیتون یا روغن کنجد تفت دهید.

همچنین بخوانید:  تقویت بافت‌های بدن به وسیله ماساژ

4. اضافه کردن سیر و پیاز سرخ شده به کینوا

5. پخت کینوا با شیر یا آب شبیه به روش پخت اوتمیل و اضافه کردن شیرین کننده و میوه به آن

6. اضافه کردن پنیر به کینوا قطعا طعم لذیذ تری به آن میدهد.

7. تهیه پودینگ همراه با کینوا ، شیر و میوه های مختلف

8. اضافه کردن کمی تندی بوسیله فلفل به کینوا

9. پخت کیک و یا مافین همراه با کینوا

10. تهیه برگر خانگی و کاملا گیاهی با کینوا

11. اضافه کردن کینوا به سوپ میتواند طعم دل انگیزی به سوپ بدهد و سوپ را مقوی تر کند. ( برای مثال سوپ مرغ )

5 دستور تهیه غذا با کینوا :

1. مافین کینوا

مدت زمان آماده سازی : 10 دقیقه

مدت زمان پخت : 25 دقیقه

آشپزی با کینوا + بهترین روش پخت کینوا

مواد لازم برای تهیه 10 عدد مافین کینوا :

• یک عدد تخم مرغ

• ¼ پیمانه عسل

• ¼ پیمانه روغن کانولا

• ½ پیمانه شکر قهوه ای

• ½ پیمانه ماست یونانی

• یک قاشق مربا خوری وانیل

• یک پیمانه کینوا پخته شده و سرد شده

• 1 ¼ آرد شیرینی پزی

• یک قاشق مربا خوری بیکینگ پودر

• ½ قاشق مربا خوری نمک

• یک پمانه ریواس یا موز به دلخواه

• ¼ پیمانه خلال پسته

فر را در دمای 375 درجه فارنهایت قرار دهید و اجازه دهید تا فر گرم شود . تخم مرغ ، عسل و ماست را در یک ظرف بخوبی مخلوط کنید. ¾ فنجان کینوا را اضافه کنید. در ظرف دیگر آرد را به آرامی همراه با نمک و بیکینگ پودر و وانیل ترکیب کنید. ترکیب ماست و تخم مرغ و … را به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا بخوبی ترکیب شود. موز یا تاپینگ دلخواه را به آن اضافه کنید . خمیر بدست آمده را بطور مساوی بین 10 فنجان مافین یا کاپ کیک که از قبل با کره یا روغن چرب شده اند بریزید. ظرف را در قسمت میانی فر قرار دهید و به مدت 20 تا 25 دقیقه با دمای 375 درجه فارنهایت اجازه دهید تا بخوبی پخت کند . سپس در یکی از مافین ها یک خلال چوبی فرو کنید اگر مایع کیک به آن نچسبید یعنی کاپ کیک ها آماده است.

2. سالاد اسفنجاج و کینوا

آشپزی با کینوا + بهترین روش پخت کینوا

مواد لازم برای 6 نفر :

• یک پیمانه کینوا پخته

• 400 گرم اسفناج درشت خرد شده

همچنین بخوانید:  روغن آرگان را بهتر بشناسیم

• 400 گرم ذرت

• یک فنجان گوجه گیلاسی

• 5 تا 6 عدد پیازچه

• مقداری جعفری تازه

• نمک به دلخواه

• 2 عدد لیمو بزرگ

• 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون

• 2 قاشق زیره

• ½ قاشق چایخوری فلفل قرمز

طرز تهیه :

همه مواد را باهم مخلوط کنید. سالاد آماده است.

میتوانید هر نوع میوه یا سبزیجات دیگر را نیز به این ترکیب اضافه و یا از آن کم کنید.

3. طرز تهیه صبحانه با کینوا 

صبحانه با کینوا ، شیر بادام و کاکائو

مدت زمان آماده سازی : 5 دقیقه

مدت زمان پخت : 25 دقیقه

آشپزی با کینوا + بهترین روش پخت کینوا

مواد لازم برای 4 نفر :

• یک پیمانه کینوا خام

• یک پیمانه شیر بادام

• یک پیمانه شیر نارگیل

• 2 قاشق غذا خوری پودر کاکائو

• 2 تا 3 قاشق غذا خوری شکر قهوه ای یا عسل

• ½ قاشق مرباخوری وانیل ( دلخواه )

• 3 تا 4 تکه شکلات تلخ

• دانه چیا ، موز یا هر نوع میوه برای تزئین

طرز تهیه :

کینوا را شسته و به همراه شیر بادام و شیر نارگیل بر روی حرارت قرار داده و به جوش بیاورید ، سپس شعله را کم کنید و به مدت 20 تا 25 دقیقه اجازه دهید تا بپزد و غلیظ شود . مدام هم بزنید تا ته نگیرد . بعد از جذب شیر بادام و شیر نارگیل توسط کینوا ، ظرف را از روی حرارت برداشته و پودر کاکائو ، عسل یا شکر قهوه ای و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شود. اگر میخواهید بافت رقیق تری داشته باشید شیر بادام بیشتری اضافه کنید. از دانه چیا و میوه های اسلایس شده نیز برای تزئین استفاده کنید.

این صبحانه یا میان وعده به مدت 3 روز در یخچال قابل نگهداری میباشد.

صبحانه یا میان وعده با کدو حلوایی و کینوا

آشپزی با کینوا + بهترین روش پخت کینوا

مواد لازم برای دو نفر :

• ½ پیمانه شیر ( میتوانید از هر نوع شیری استفاده کنید )

• ½ پیمانه آب

• ½ پیمانه کینوا خام

• ½ پیمانه پوره کدو حلوایی

• 2 قاشق غذاخوری عسل

• ½ قاشق مربا خوری وانیل(دلخواه)

• ½ قاشق مرباخوری دارچین (دلخواه)

• 2 تا 4 قاشق غذا خوری گردو خورد شده

طرز تهیه :

شیر و آب و کینوا را در یک قابلمه بر روی شعله زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید سپس شعله را کم کرده و اجازه دهید کینوا در آب و شیر به مدت 15 دقیقه بپزد سپس از روی حرارت برداشته و مابقی مواد را به آن اضافه کرده و با یکدیگر ترکیب کنید. برای تزئین میتوانید از مغز های دیگر نیز استفاده کنید.

همچنین بخوانید:  انواع سس و سالاد در طب سنتی

از پوره موز یا توت فرنگی نیز میتوانید به عنوان جایگزین برای پوره کدوحلوایی استفاده کنید.

4. طرز تهیه کینوا با مرغ

خوراک مرغ ، کینوا و بروکلی

آشپزی با کینوا + بهترین روش پخت کینوا

مواد لازم :

• سینه مرغ

• روغن زیتون

• لیمو تازه

• پونه کوهی

• چند حبه سیر

• نمک هیمالیا و فلفل سیاه

• بروکلی پخته شده یا گریل شده

• پنیر فتا

• سیاه دانه (دلخواه)

• گوجه فرنگی گریل شده

• کینوا پخته

میزان مواد بالا بسته به نیاز و سلیقه شما متغیر خواهد بود ، به همین دلیل اندازه ها درج نشده است.

کینوا را بپزید ، همزمان گوجه فرنگی و بروکلی ها را همراه با  سیر خرد شده ، نمک ، کمی پونه کوهی و روغن زیتون درون فر با دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 10 تا 15 دقیقه قرار دهید.

برای گریل کردن مرغ ها ، سینه مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کرده و به همراه آب لیمو تازه ، مقداری روغن زیتون ، نمک و فلفل ، پونه کوهی و سیر خرد شده مخلوط کنید و به مدت نیم ساعت تا 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم دار شود. روغن را در ماهیتابه ریخته و اجازه دهید تا روغن بخوبی گرم شود سپس مرغ ها را بر روی حرارات ملایم به مدت 10 تا 15 دقیقه گریل کنید .

در آخر همه ی مواد را با یکدیگر ترکیب کنید . بشقاب مرغ و کینوا شما حاضر است . نوش جان !

5. طرز تهیه برگر کینوا با اسفناج و بوقلمون ( از فیله مرغ هم میتوانید استفاده کنید )

زمان آماده سازی : 5 دقیقه

زمان پخت : 15 دقیقه

آشپزی با کینوا + بهترین روش پخت کینوا

مواد لازم برای 8 عدد برگر کینوا :

• 1 پیمانه بوقلمون یا مرغ چرخ شده

• 1 پیمانه کینوا پخته شده ( برای تهیه یک پیمانه کینوا پخته شده یک سوم پیمانه کینوا خام را بپزید )

• 1 قاشق چای خوری پودر سیر

• ¼ پیمانه پیاز رنده شده

• 1 قاشق غذا خوری ادویه ایتالیایی

• ½ قاشق چای خوری نمک

• ¼ قاشق چای خوری فلفل سیاه

• 2 پیمانه اسفناج تازه و خورد شده

• نصف پیمانه پنیر موزارلا

• 1 قاشق غذا خوری روغن کنجد

طرز تهیه برگر کینوا و اسفناج و بوقلمون :

در یک ظرف بزرگ همه مواد را بجز پنیر با یکدیگر بخوبی ترکیب کنید . سپس پنیر را با مواد ترکیب کنید.

مواد را به 8 قسمت تقسیم کنید و بصورت برگر یا کتلت درآورید و درون ماهیتابه ای که روغن آن گرم شده است بخوبی سرخ کنید بطوری که رنگ آن تغییر کند . در حین پخت به مدت 4 تا 5 دقیقه درب قابلمه را بگذارید تا مغز برگر ها نیز بخوبی پخت کند.

آشپزی با کینوا + بهترین روش پخت کینوا

نوش جان!

منبع : marhamteb.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا