طب سنتی

برنج سیاه، برنج ضد سرطان + خواص و روش های پخت برنج سیاه

Rate this post

برنج سیاه چیست ؟

تاریخچه برنج سیاه 

برنج سیاه با نام های برنج بنفش و برنج ممنوعه نیز شناخته میشود ، دلیل اینکه به برنج سیاه ممنوعه میگویند به صد ها سال پیش باز میگردد که در چین باستان به دلیل وجود مواد مغذی و بی نظیر آن فقط خانواده سلطنتی و اشرافی از این برنج استفاده میکردند و در حال حاضر نیز برنج سیاه از دیگر برنج ها کمیاب تر بوده و کمتر کشت میشود. این واقعیت که از هزاران سال پیش از برنج سیاه در طب سنتی چین استفاده میشده آن را به یک برنج خاص و منحصر به فرد تبدیل کرده است.

با خواندن این مطب در مجله سلامتی سبزینه راه نگرش تان به آموزه هایتان در این حوزه عمیق تر خواهد شد.

ویژگی های برنج سیاه یا برنج ممنوعه 

برنج سیاه متعلق به گونه ORYZA SATIVA میباشد و رنگ بنفش مایل به سیاه آن به دلیل وجود رنگدانه ای بنام آنتوسیانین در ترکیبات اصلی این برنج است همان رنگدانه ای که به بادمجان و توت سیاه این رنگ را میدهد. آنتوسیانین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بسیار قوی ای میباشد که میتواند رادیکال های آزاد را از بین برده و از بروز سرطان جلوگیری کند . برنج سیاه به همراه بیرونی ترین لایه سبوس عرضه میشود و همانند برنج قهوه ای نوعی برنج تصفیه نشده است .

همچنین بخوانید:  سرطان پوست، علائم و نشانه ها

برنج سیاه، برنج ضد سرطان + خواص و روش های پخت برنج سیاه

انواع رایج برنج سیاه 

برنج چسبناک سیاه که یک برنج دانه بلند سیاه است و در دسر های تایلندی مورد استفاده قرار میگیرد.
برنج سیاه جاپونیکا که ترکیبی از 25 درصد برنج دانه کوتاه سیاه و 75 درصد برنج قرمز دانه متوسط است و در کالیفرنیا تولید شده و در سالاد های برنج مورد استفاده قرار میگیرد.
برنج سیاه چینی یا همان برنج ممنوعه که در شمال کشور چین کشت میشود و مانند برنج قهوه ای طبخ شده و از آن زودتر پخته میشود.

طعم برنج سیاه 

طعم برنج سیاه با توجه به نوع آن متفاوت است اما در کل به دلیل وجود سبوس در آن طعمی شبیه به برنج قهوه ای دارد . برنج سیاه چینی طعمی نسبتا شیرین دارد.

برنج سیاه و خواص آن 

سرشار از آنتی اکسیدان

برنج سیاه سرشار از آنتی اکسیدان ها بوده که مهم ترین آن آنتوسیانین است و برای سلامت قلب و مغز و دیگر اندام های بدن بسیار مفید میباشد . برنج سیاه ضد سرطان بوده و آنتی اکسیدان های موجود در برنج سیاه محلول در چربی و آب هستند به همین دلیل تمام نقاط بدن میتوانند از آن ها سود ببرند. برنج سیاه حاوی پروتئین ، فیبر و مواد مغذی بیشتری از جمله آهن و ویتامین E ، نسبت به دیگر برنج ها حتی برنج قهوه ای میباشد. در هر 100 گرم برنج سیاه ، 8.5 گرم پروتئین وجود دارد که این مقدار در برنج قهوه ای 7 است .

برنج سیاه، برنج ضد سرطان + خواص و روش های پخت برنج سیاه

جلوگیری از خطر دیابت

برنج سیاه دارای شاخص قند خون کمتری نسبت به دیگر منابع کربوهیدراتی میباشد یعنی سرعت جذب قند آن کند تر است و منبع انرژی پایدارتری برای بدن میباشد.  در نتیجه سطح قند خون را حفظ میکند و از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری میکند.

همچنین بخوانید:  آرامش درماني )ریلکس تراپی )چیست؟

برنج سیاه، برنج ضد سرطان + خواص و روش های پخت برنج سیاه

تقویت پوست و مو 

ویتامین E موجود در برنج سیاه موجب تقویت و سلامت پوست و مو میشود .

منبع غنی فیبر و مفید برای کاهش وزن و لاغری

نصف فنجان برنج سیاه دارای 3 گرم فیبر میباشد و برای تنظیم حرکات روده ، جلوگیری از نفخ و یبوست بسیار مفید است. فیبر موجود در برنج سیاه سموم و مواد مضر دستگاه گوارش را دفع میکند. همچنین احساس سیری طولانی تری به فرد داده و از انباشته شدن چربی ها در بدن جلوگیری و به کاهش وزن کمک میکند .

برنج سیاه، برنج ضد سرطان + خواص و روش های پخت برنج سیاه

مفید برای قلب

آنتی اکسیدان های موجود در برنج سیاه مانع از بروز بیماری های قلبی و مرگ ناشی از آن میشود.
طبق مطالعات انجام شده توسط محققان آنتوسیانین منجر به کاهش کلسترول بد در خون میشود.

برنج سیاه، برنج ضد سرطان + خواص و روش های پخت برنج سیاه

روش پخت برنج سیاه 

روش کته : به ازای هر پیمانه برنج سیاه ، دو فنجان آب ریخته و 30 تا 60 دقیقه اجازه دهید تا دم بکشد.

روش آبکش کردن یا به اصطلاح روش پاستا : به ازای هر پیمانه برنج سیاه 5 تا 6 پیمانه آب ریخته و وقتی برنج نرم شد آن را آبکشی کرده و میل کنید.

منبع : marhamteb.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا