تغذیه سالم

خواص تخم کتان + طریقه مصرف بذر کتان برای لاغری شکم

Rate this post
دانه کتان یکی از مواد غذایی بسیار مغذی کمتر شناخته شده است؛ البته در طب سنتی به استفاده از تخم کتان اشاره بسیاری شده و حتی بهترین طریقه مصرف بذر کتان برای لاغری نیز گفته شده است. تخم کتان سرشار از مواد مغذی و ویتامین‌هایی است که مصرف مقدار کمی از آن در روز می‌تواند نیاز ما به این مواد مغذی را برطرف سازد. بنابراین در این مطلب از سبزینه راه به سراغ خواص دانه کتان در بدنسازی رفته‌ایم تا توضیح دهیم دانه کتان چیست و آیا دانه کتان چاق کننده است؟! پس تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

امروز در این مقاله از سبزینه راه نکات خیلی مفید و عملی و کاربردی را برای شما در نظر گرفته ایم.

دانه کتان

9 خواص تخم کتان

تخم کتان برای چی خوبه؟ بذر کتان با طعم ملایم، آجیلی و قوام ترد و ترد خود، یک ماده همه کاره است که می تواند طعم و بافت تقریباً هر دستور غذایی را بهبود بخشد.یکی از راه های استفاده از این دانه مخلوط کردن آن با اسموتی صبحگاهی من است. همچنین یک افزودنی عالی برای خمیر پنکیک، همبرگرهای گیاهی خانگی و حتی جو دوسر شبانه است.

علاوه بر این، سرشار از مواد مغذی است و با فواید متعددی مرتبط است. در اینجا 9 مزیت سلامتی بذر کتان که توسط علم حمایت شده است، همراه با چند راه آسان برای افزایش مصرف شما آورده شده است.

1. مملو از مواد مغذی است

بذر کتان یکی از قدیمی ترین محصولات زراعی جهان است. دو نوع قهوه ای و طلایی وجود دارد که هر دو به یک اندازه مغذی هستند.فقط یک وعده مقدار مناسبی از پروتئین، فیبر و اسیدهای چرب امگا 3، همراه با چندین ویتامین و مواد معدنی مهم را فراهم می کند.

یک قاشق غذاخوری (7 گرم) دانه کتان آسیاب شده حاوی:

کالری 37
کربوهیدرات 2 گرم
چربی 3 گرم
فیبر 2 گرم
پروتئین 1.3 گرم
تیامین 10٪ از ارزش روزانه
مس 9%
منگنز  8%
منیزیم 7%
فسفر 4%
سلنیوم 3%
روی 3%
ویتامین 2%
آهن 2%
فولات 2%

دانه کتان به ویژه سرشار از تیامین است، ویتامین B که نقش کلیدی در متابولیسم انرژی و همچنین عملکرد سلول ایفا می کند. همچنین منبع بسیار خوبی از مس است که در رشد مغز، سلامت سیستم ایمنی و متابولیسم آهن نقش دارد.

2. سرشار از اسیدهای چرب امگا 3

بذر کتان منبع عالی آلفا لینولنیک اسید است، نوعی اسید چرب امگا 3 که برای سلامت قلب مهم است و عمدتاً در غذاهای گیاهی یافت می شود. یکی از دو اسید چرب ضروری است که باید از غذاهایی که می خورید به دست آورید زیرا بدن شما آنها را تولید نمی کند.

مطالعات حیوانی نشان می دهد که  موجود در دانه کتان ممکن است به کاهش التهاب و جلوگیری از رسوب کلسترول در رگ های خونی قلب شما کمک کند.مطالعه اخیر بر روی 8866 نفر افزایش مصرف را با کاهش سطح کلسترول و کاهش خطر ابتلا به بیماری ایسکمیک قلبی – که مربوط به تنگی عروق است – و دیابت نوع 2 مرتبط دانست.مطالعات متعدد همچنین با خطر کمتر سکته مغزی مرتبط دانسته اند. علاوه بر این، یک بررسی بزرگ از 34 مطالعه حتی افزایش مصرف را با کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی مرتبط کرد.

همچنین بخوانید:  معرفی انواع غذاهای اسیدی و قلیایی

3. خواص تخم کتان برای محافظت از سرطان

بذر کتان سرشار از لیگنان است که ترکیبات گیاهی هستند که به دلیل خواص قوی در مبارزه با سرطان مورد مطالعه قرار گرفته اند. جالب اینجاست که این دانه 75 تا 800 برابر بیشتر از سایر غذاهای گیاهی لیگنان دارد.برخی از مطالعات مصرف بذر کتان را با خطر کمتر ابتلا به سرطان سینه، به ویژه برای زنان یائسه مرتبط می‌دانند.

مطالعات حیوانی و لوله آزمایش همچنین نشان می‌دهد که بذر کتان از سرطان روده بزرگ، پوست، خون و ریه محافظت می‌کند.به خاطر داشته باشید که تحقیقات بیشتری در مورد انسان مورد نیاز است.

4. سرشار از فیبر

فقط 1 قاشق غذاخوری (7 گرم) دانه کتان آسیاب شده حاوی 2 گرم فیبر است که به ترتیب حدود 5 و 8 درصد از مصرف روزانه توصیه شده برای مردان و زنان است.علاوه بر این، بذر کتان حاوی دو نوع فیبر – محلول و نامحلول – است که توسط باکتری‌های روده تخمیر می‌شوند تا از سلامت روده حمایت کرده و منظم بودن روده را بهبود ببخشند.

در حالی که فیبر محلول آب را در روده شما جذب می کند و هضم را کند می کند، که ممکن است به تنظیم سطح قند خون و کاهش کلسترول کمک کند، فیبر نامحلول حجم مدفوع را افزایش می دهد که ممکن است از یبوست جلوگیری کند و حرکات منظم روده را تقویت کند.

5. خواص تخم کتان برای کاهش کلسترول

دانه کتان همچنین ممکن است به کاهش سطح کلسترول کمک کند.بر اساس یک مطالعه یک ماهه در افراد مبتلا به بیماری عروق محیطی، خوردن 4 قاشق غذاخوری (30 گرم) دانه کتان آسیاب شده در روز، سطح کلسترول بد را تا 15 درصد کاهش داد.یک مطالعه 12 هفته ای بر روی 112 فرد مبتلا به فشار خون بالا یافته های مشابهی داشت و گزارش داد که 4 قاشق غذاخوری (30 گرم) بذر کتان در روز منجر به کاهش قابل توجه شاخص توده بدنی، کلسترول کل و فشار خون می شود.

این اثرات ممکن است به دلیل فیبر موجود در دانه کتان باشد که قبل از دفع شدن توسط بدن به نمک های صفراوی متصل می شود. برای دوباره پر کردن این نمک‌های صفراوی، کلسترول از خون شما به کبد کشیده می‌شود و در نتیجه سطوح آن پایین‌تر می‌شود.

6. خواص تخم کتان برای کنترل فشار خون

بذر کتان به دلیل توانایی خود در کاهش سطح فشار خون مشهور است.بررسی 15 مطالعه نشان داد که مصرف مکمل با محصولات بذر کتان، از جمله پودر بذر کتان، ممکن است به طور قابل توجهی سطوح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش دهد – به ترتیب اعداد بالا و پایین در یک مطالعه این دانه ممکن است به ویژه برای کسانی که سطح فشار خون بالایی دارند موثر باشد. در واقع، یک مطالعه کوچک 12 هفته ای نشان داد که مصرف 4 قاشق غذاخوری (30 گرم) بذر کتان در روز باعث کاهش فشار خون در افراد دارای سطوح بالا می شود.

علاوه بر این، طبق یک بررسی بزرگ از 11 مطالعه، مصرف روزانه بذر کتان برای بیش از 3 ماه ممکن است سطح فشار خون را تا 2 میلی متر جیوه کاهش دهد.در حالی که ممکن است ناچیز به نظر برسد، برخی تحقیقات نشان می دهد که کاهش 2 میلی متر جیوه خطر سکته مغزی و بیماری عروق کرونر قلب را به ترتیب 14 و 6 درصد کاهش می دهد.

7. ممکن است سطح قند خون شما را تثبیت کند

دانه کتان ممکن است سطح قند خون را تثبیت کند و کنترل قند خون را تقویت کند.بر اساس بررسی 25 مطالعه، دانه کتان کامل ممکن است قند خون را کاهش دهد و از مقاومت به انسولین جلوگیری کند، وضعیتی که توانایی بدن برای تنظیم موثر سطح قند خون را مختل می کند.این اثر کاهش دهنده قند خون ممکن است به دلیل محتوای فیبر محلول این دانه باشد. تحقیقات نشان می دهد که فیبر محلول جذب قند در خون را کند می کند، که ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد.به این ترتیب، بذر کتان ممکن است به خصوص در صورت ابتلا به دیابت نوع 2 مفید باشد.

همچنین بخوانید:  خواص قهوه و طرز تهیه انواع قهوه!

به خاطر داشته باشید که مزایای بذر کتان برای کنترل قند خون بیشتر در مورد بذر کتان کامل به جای روغن بذر کتان اعمال می شود. این به این دلیل است که روغن بذر کتان فاقد فیبر است.

8. ممکن است به شما در مدیریت وزن کمک کند

چندین مطالعه نشان می دهد که بذر کتان ممکن است به مدیریت وزن کمک کند.یک مطالعه قدیمی نشان داد که نوشیدنی حاوی قرص های فیبر کتان حاوی 2.5 گرم فیبر محلول باعث کاهش احساس گرسنگی و اشتهای کلی می شود.این احتمالاً به این دلیل است که فیبر محلول هضم را کند می کند و احساس سیری را افزایش می دهد، که ممکن است به ویژه برای کاهش وزن مفید باشد.در واقع، یک بررسی بزرگ از 45 مطالعه نشان داد که مصرف مکمل با بذر کتان منجر به کاهش قابل توجه وزن بدن، BMI و چربی شکم می‌شود.

9. همه کاره و آسان برای استفاده

استفاده از روغن بذر کتان و بذر کتان آسان است و می توان آن را به انواع دستور العمل ها اضافه کرد. در اینجا چند راه ساده برای افزایش مصرف وجود دارد:

خواص تخم کتان + طریقه مصرف بذر کتان برای لاغری شکم
  • پودر بذر کتان را به آب اضافه کنید یا آن را در اسموتی های خود بپاشید.
  • روغن بذر کتان را به جای سس سالاد روی سالادهای تازه بپاشید.
  • دانه کتان آسیاب شده را روی غلات سرد یا گرم بپاشید تا فیبر و طعم بیشتری داشته باشید.
  • دانه کتان را با ماست مورد علاقه خود مخلوط کنید.
  • با مخلوط کردن بذر کتان در کلوچه ها، کلوچه ها یا نان ها، به محصولات پخته شده حالتی سالم بدهید.
  • برای جایگزینی ساده تخم کتان، دانه کتان را با کمی آب ترکیب کنید.
  • دفعه بعد که گریل را گرم کردید، بذر کتان را در گوشت یا نبات های سبزیجات قرار دهید.

طریقه مصرف بذر کتان برای لاغری شکم

تخم کتان چیست ؟!

در میان دانه‌ها و گیاهانی که از دیرباز شناخته شده‌اند، بذر کتان یا همان دانه کتان از شش هزار سال پیش شناخته شده و از فواید آن به عنوان یکی از عوامل تغذیه‌ای بسیار غنی استفاده شده است. دانه کتان حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، مواد ضد التهاب همراه با مواد آنتی‌اکسیدانی به نام لیگنان و مواد دیگر و ویتامین‌ها  است. وجود این مواد در تخم کتان می‌تواند به تقویت ارگان‌های داخلی و کاهش وزن کمک کند.

تخم کتان دارای دو نوع طلایی و قهوه ای است که از نظر تغذیه خیلی شبیه به هم هستند. توجه داشته باشید که دانه کتان خوراکی با تخم کتان که برای تغذیه پرندگان استفاده می‌شود، اشتباه گرفته نشود. از دانه کتان برای تغذیه صحیح و تقویت بدن که موجب جلوگیری از بیماری‌هایی مثل سرطان، دیابت و مشکلات قلبی عروقی نیز می‌شود؛ می‌توان استفاده کرد.

خواص دانه کتان در بدنسازی

خواص تخم کتان در بدنسازی

از آنجا که دانه کتان شامل ویتامین‌ها و مواد مغذی لازم بدن است، می‌توان از خواص دانه کتان در بدنسازی استفاده کرد. تخم کتان حاوی پروتئین، کربوهیدرات، فیبر، انواع چربی شامل: چربی‌های اشباع‌شده، چربی ترانس، اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین B1، B5، B6، B7 و B9، انواع فولات، کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و پتاسیم است. میزان کافی مصرف دانه کتان به طور معمول یک قاشق سوپ‌خوری است که این مقدار شامل تمام موارد ذکر شده بالا برای تامین اندازه مواد مغذی لازم بدن است.

مقدار بالای امگاهای موجود در دانه کتان برای جلوگیری از انواع بیماری‌های قلبی موثر است. وجود فیبر کافی در تخم کتان که به دو صورت فیبر محلول و نامحلول است، باعث می‌شود که فیبر محلول آن از جذب کلسترول و گلوکز در بدن کاسته و فیبر نامحلول آن به کمک باکتری‌های روده تولید، دفع مواد زائد در بدن را بالا برده و از عبور سریع مواد در روده جلوگیری کند که این خود باعث جذب کامل مواد موجود در مواد غذایی مصرف شده می‌شود.

همچنین بخوانید:  بهترین مواد غذایی پروتئین دار متناسب برای لاغری

به طور کلی بذر کتان حرکات و فعالیت مثبت شکم تخت را بیشتر می‌کند، خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش می‌دهد، کلسترول خون را پایین آورده، از چاقی جلوگیری می‌کند و حاوی موادی است که وقتی با آنزیم و شیره معده ترکیب شود به لینگان تبدیل می‌گردد. بذر کتان مواد شیمیایی و لیپوزوم را محافظت و خاصیت آنتی‌اکسیدانی و ضدسرطانی ایجاد می‌کند. با استفاده از خواص تخم کتان در بدنسازی و در رژیم غذایی می‌توانید از انواع بیماری‌های قلبی و انواع مختلف سرطان مثل سرطان سینه و پروستات و روده جلوگیری نمایید.

خواص دانه کتان در بدنسازی

 طریقه مصرف بذر کتان برای لاغری شکم

بذر کتان به تنهایی باعث لاغری نمی‌شود اما از آنجایی که دارای ویتامین‌های کافی و انواع اسیدهای چرب اشباع نشده و امگا ۳ فراوان و فیبر کافی است، می‌توان از آن به عنوان مکمل در رژیم‌های لاغری استفاده کرد . بذر کتان با داشتن فیبر زیاد می‌تواند موجب کاهش اشتها و با داشتن ویتامین‌ها و مواد مغذی کافی موجب تامین مواد غذایی لازم برای بدن شود.

در طریقه مصرف بذر کتان برای لاغری شکم بهتر است یک قاشق سوپخوری از دانه تازه کوبیده شده را در یک فنجان آب داغ حل نموده تا یک مخلوط ژله‌ای بدست آید. کمی که خنک شد آب نصف یک لیمو ترش را به آن اضافه کرده و میل نمایید؛ می‌توانید از این نوشیدنی یکبار در روز مصرف کنید. چنانچه دارای بیماری خاصی هستید و دارو مصرف می‌کنید، قبل از استفاده از هر نوع داروی گیاهی حتی بذر کتان با پزشک خود مشورت نمایید.

آیا دانه کتان چاق کننده است

آیا تخم کتان چاق کننده است ؟!

دانه کتان به‌خاطر مقدار زیادی ویتامین‌ها و انواع مواد مغذی همچون فیبرها و امگا ۳ و اسیدهای چرب غیر اشباع، به عنوان مکمل در رژیم‌های غذایی استفاده می‌شود و از تاثیرات آن در پایین آوردن کلسترول، کاهش دیابت و جلوگیری از انواع سرطان‌ها و به‌خصوص سرطان سینه، پروستات و روده و همچنین انواع بیماری‌های قلبی و عروقی می‌توان یاد کرد.

دانه کتان حاوی مقدار زیادی امگا ۳ است که خود در جلوگیری از چروک‌های  ریز پوست موثر بوده و شاید به این دلیل که مصرف‌کنندگان بذر کتان دارای پوست‌های صافی هستند، به‌نظر بیاید که به‌علت صورت‌های پرتری که دارند، چاق‌تر هستند؛ اما تخم کتان به هیچ وجه موجب چاقی نمی‌شود. دانه های کتان چون حاوی مقدار زیادی استروژن هستند و فعالیت غدد جنسی را بیشتر می‌کنند؛ باید در مصرف آن در مواردی که باردار هستید یا شیردهی انجام می‌دهید و در پاره‌ای از بیماری‌ها، دقت کافی داشته و مشورت با پزشک خود را فراموش نکنید. تخم کتان به علت داشتن استروژن زیاد در دوران یائسگی از گرگرفتگی و ایجاد عوارض و حالت‌های این دوران جلوگیری می‌کند.

بذر کتان

با وجود آنکه خواص تخم کتان در بدنسازی و حتی برای زندگی روزمره اثبات شده است و در طب سنتی به استفاده از آن بسیار تاکید گشته؛ اما نمی‌توان تنها با تکیه بر این ماده مغذی توقع داشت که به کاهش وزن زیادی دست پیدا کنید. در حقیقت مصرف یک یا دو ماده لاغرکننده یا مغذی در طی روز نمی‌تواند جایگزین خوبی برای غذای رژیمی سالم و تحرک کافی باشد. همچنین نمی‌توان به هر رژیم لاغری اعتماد کرد، زیرا رژیم‌های لاغری ممکن است به‌صورت تک غذایی پیش بروند، همچون رژیم تخم مرغ ویا به میزان مواد مغذی و کالری که یک فرد بالغ در طول روز نیاز دارد، توجه نشود و درنتیجه نه‌تنها یک نتیجه کوتاه‌مدت داشته باشد؛ بلکه در نهایت به سلامت فرد آسیب رسیده و به وزن قبلی یا بیشتر از آن باز می‌گردد.

به همین دلیل ما به شما رژیم‌های لاغری بهاره غفاری را پیشنهاد می‌کنیم. چرا رژیم‌های بهاره غفاری؟! زیرا این رژیم‌ها برای شما اختصاصی هستند و به قد، وزن، سن، بیماری زمینه‌ای و سایر ویژگی‌های شما توجه می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا