سلامتی

شستن این مواد غذایی قبل از پخت اشتباه است

Rate this post

اغلب افراد معمولا قبل از پختن غذا اقدام به شستن تمام مواد غذایی می‌کنند، در حالی که شستن برخی مواد غذایی قبل از پخت اشتباه است و عوارضی به همراه دارد.

حتما می‌دانید که شستن بعضی از مواد غذایی قبل از پخته شدن ضروری است و از مسمومیت غذایی جلوگیری می‌کند اما شاید تا به حال نمی‌دانستید که بعضی از مواد غذایی هستند که قبل از پخت هرگز نباید داخل سینک ظرفشویی شسته شوند. مجله سبزینه راه در این مطلب به موضوع شستن این مواد غذایی قبل از پخت اشتباه است می‌پردازد.

امروز در این مقاله از سبزینه راه نکات خیلی مفید و عملی و کاربردی را برای شما در نظر گرفته ایم.

 

قارچ

قارچ یک ماده جذب کننده آب است و بعد از خیس شدن به‌راحتی خشک نمی‌شود. اگر قرار باشد که این مواد را قبل از پخته شدن بشویید، آب زیادی وارد آن‌ها می‌شود و طعم غذا را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اگر احساس می‌کنید که قارچ‌ها کمی کثیف هستند، با یک عدد دستمال تمیز روی آن‌ها را پاک کنید و کمی تکان دهید تا گرد و غبار روی آن‌ها از بین برود، اما زیر آب شیر آن‌ها را نشویید.

سالاد و سبزیجات بسته‌بندی‌شده

اگر برچسب روی بسته‌بندی کاهوها نوشته شده است که این‌ها قبلا شسته شده‌اند، پس بهتر است اعتماد کنید و هم‌زمان آب بیشتری ذخیره و از شستن آن‌ها اجتناب کنید. سبزیجاتی که از قبل شسته شده‌اند، به اندازه کافی با آب و مواد ضدعفونی‌کننده ترکیب شده‌اند. در نتیجه لازم نیست که شما دوباره آن‌ها را بشویید اما اگر دوست ندارید این‌گونه عمل کنید، بهتر است که سبزیجات غیربسته‌بندی را خریداری کنید و هر وقت خواستید آن‌ها را بشویید.

همچنین بخوانید:  بدن درد بعد از ورزش را چگونه درمان کنیم؟

 

تخم‌مرغ

تخم‌مرغ‌هایی را که کاملا اسکراب شده و تمیز هستند به دقت بررسی کنید. اگر تخم‌مرغی خریده‌اید که هیچ اثری از آلودگی و لک روی پوست آن دیده نمی‌شود، مطمئن باشید آن‌ها قبلا شسته شده‌اند، در چنین حالتی لازم نیست دوباره آن‌ها را شست‌وشو دهید. البته این موضوع برای همه تخم‌مرغ‌ها صدق نمی‌کند.

پاستا

بعضی از افراد عادت دارند قبل از پخت پاستا آن را زیر شیر آب می‌شویند اما شستن پاستا باعث می‌شود نشاسته آن از بین برود. این نشاسته عاملی برای خوش‌طعم شدن و افزایش خاصیت پاستا است. پس بهتر است که آن را زیر آب شست‌وشو ندهید.

مرغ

شاید تا به حال این‌گونه فکر نمی‌کردید. اما معمولا توصیه می‌شود که گوشت پاک‌شده مرغ را در زیر آب نشویید. شستن مرغ خام داخل سینک ظرفشویی باعث پراکنده شدن باکتری‌ها در کل آشپزخانه می‌شود و حتی ممکن است این باکتری‌ها روی سطوح کابینت آشپزخانه هم بنشینند. در نتیجه احتمال مسمومیت غذایی افزایش پیدا می‌کند. اگر تصمیم به شستن مرغ دارید بهتر است آن را در شرایط کنترل‌شده بشویید، به عنوان مثال می‌توانید آن را در حیاط یا فضایی به دور از آشپزخانه شست‌وشو دهید. این قانون برای برخی دیگر از گوشت‌ها مانند: ماهی خام، گوشت قرمز و گوشت بوقلمون نیز صدق می‌کند. اگر به فواید مواد غذایی علاقه‌مند هستید مطلب فواید و خواص سیرابی که باید بدانید را بخوانید.

 

نکته مهم

حتما با خود می‌گویید مگر می‌شود این مواد غذایی را بدون شستن مصرف کرد؟ بله درست است با توجه به اهمیت بهداشت در روال طبخ و آماده‌سازی غذا در میان ما ایرانی‌ها به‌هیچ‌وجه نمی‌شود مواد غذایی مثل مرغ را بدون شست‌وشو استفاده کرد. این متن در واقع نتیجه تحقیقی علمی است و صرفا برای افزایش آگاهی شما منتشر شده است تا بیشتر درباره برخی نکات اطلاعات کسب کنید. نتیجه‌گیری که می‌توان از این متن کرد این است که ما نباید این مواد غذایی را داخل سینک ظرفشویی و به نوعی فضای آشپزخانه بشوییم. باکتری‌های موجود در آن‌ها به سطوح کابینت و ظرفشویی منتقل شده و در نتیجه مواد غذایی دیگر را آلوده می‌سازند. بهتر است یا فضای مناسبی برای این کار اختصاص دهیم یا بعد از شست‌وشوی این مواد غذایی، محیط را با دقت پاکسازی کنیم.

همچنین بخوانید:  درمان چربی سینه و ژنیکوماستی در مردان

 

منبع : deltapayam.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا