میکرونیدلینگ چیست و چه کاربردهایی دارد؟
میکرونیدلینگ روشی است که برخی متخصصین امراض پوستی از آن در جهت درمان عارضههای مختلف پوستی استفاده میکنند. این روش شامل استفاده از چندین سوزن بسیار کوچک و ضدعفونیشده است که برای ایجاد حفره در پوست به کار میرود و منجر به ضربههای فیزیکی میشود.
با خواندن این مطب در مجله سلامتی سبزینه راه نگرش تان به آموزه هایتان در این حوزه عمیق تر خواهد شد.
این حفرهها لایههای زیرین پوست (غشای پوستی) را در جهت بازسازی مجدد، تحریک میکنند.
کاربردهای میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ در جهت مقابله با مشکلات بسیاری به کار میرود که از جمله آنها عبارتست از:
- چین و چروک
- زخم
- آکنه
- طاسی
- اختلال رنگدانههای پوست
- کشیدگی پوستی
- بیماری روزاشیا
- شل شدگی پوست پس از کاهش وزن و یا انجام عمل لیپوساکشن
- استفاده در جهت جوانسازی پوست
- علاوه بر اینها، متخصصین همچنین از میکرونیدلینگ برای جذب هرچه بیشتر داروهایی همچون ترتینوئین یا ویتامین C به درون پوست استفاده میکنند. چنین عملی میتواند به درمان انواع بیماریها همچون آکنه سرعت ببخشد.
شما میتوانید برای شناخت بیشتر میکرونیدلینگ، چگونگی عملکرد آن و اینکه آیا عوارضی دارد یا نه، تحقیق و بررسی به عمل آورید.
چگونگی عملکرد میکرونیدلینگ
- میکرونیدلینگ سطح تولید کلاژن و سایر عوامل بهبودیدهنده را با اعمال آسیب به پوست، افزایش میدهد.
- کلاژن پروتئینی حیاتی است که به جوانی، دوام، لطافت و بافتهای کششی پوست کمک شایانی میکند.
- بالا رفتن سن به کاهش کلاژن پوست منجر میشود که همین موضوع خود باعث به وجود آمدن چین و چروک و بروز سایر علائم پیری است.
- پوست فرد همینطور میتواند بر اثر انواع آسیبهای وارده همچون زخمهای آکنهای، کشیدگی پوست و یا سایر زخمها، کلاژن از دست دهد.
- دانستن اینکه میکرونیدلینگ راه حلی فوری نیست و در واقع به وجود آمدن پوستی تازه مرتبط است، بسیار حائز اهمیت است. رسیدن به نتیجه ایدهآل چندین ماه زمان خواهد برد.
میکرونیدلینگ و مزایای آن
تحقیق اصولی صورت گرفته در سال ۲۰۱۸ نشان داد که میکرونیدلینگ راهی بیخطر و موثر برای جوانسازی پوست و همچنین درمان زخمها و چین و چروک پوست است.
البته محققین این موضوع را نیز تایید کردند که تعیین همیشگی بودن این راه درمانی نیاز به تحقیقات و مطالعات بیشتری دارد. مقاله منتشر شده از سوی سازمان آکادمی متخصصین پوست همچنین خاطرنشان میکند که با استفاده از این روش، افراد میتوانند به کاهش چشمگیر حفرههای پوستیِ بزرگ، خطوط و چین و چروک نازک، زخمهای پوستی و همینطور کشیدگی پوست دست پیدا کنند.
میکرونیدلینگ و عوارض آن
به طور کلی جامعه پزشکی، میکرونیدلینگ را روشی بی خطر و موثر میداند اما با این وجود باز هم عوارض و خطراتی وجود دارد.
ابتداییترین خطر، احساس سوزش و آزردگی پس از انجام عمل است. سایر عوارض جانبی عبارتند از:
- تورم
- احساس اذیت و رنجش در ناحیهای که عمل بر آن صورت گرفته
- قرمز شدن پوست
- کبودی پوست
- خشکی پوست
- پوسته پوسته شدن پوست
- خونریزی واکنشی نادر در میکرونیدلینگ محسوب میشود اما احتمال وقوع آن در روشهایی که سوزن حفرههای عمیقتری ایجاد میکند، وجود دارد.
این خونریزی میتواند برای افرادی که دچار مشکلات خونی هستند و یا داروهای کمخونی مصرف میکنند، خطرآفرین باشد. پیش از انجام چنین عملی، اطلاعاتی از این دست بایستی حتماً در اختیار پزشک قرار داده شود.
عوارض جدیتری نیز وجود دارد که عبارتند از:
- عفونت
- تغییر رنگدانههای پوست
- نداشتن سازگاری و واکنش منفی نسبت به داروها و مواد به کار برده شده در حین عمل
استفاده از برخی دستگاهها برای انجام عمل میکرونیدلینگ، خاصه دستگاههایی که از انرژی یا حرارت استفاده میکنند، میتواند احتمال سوختگی در فرد را نیز به وجود آورد.
در آخر نیز به این موضوع اشاره میکنیم که برخی افراد، مناسب انجام چنین عملی نیستند:
- افرادی که عفونت پوستی دارند.
- افرادی که آکنه دارند.
- افراد مبتلا به کلوئید پوستی
- افرادی که پوستی ناپایدار دارند.
مراجعه به متخصص زیبایی پوست و یا پزشک امراض پوستی که تجربه چنین عملهایی را دارد میتواند عوارض جانبی را به حداقل برساند.
دستگاههای میکرونیدلینگ خانگی
دستگاههای خانگی بسیاری برای میکرونیدلینگ در دسترس هستند. اگرچه که این دستگاهها بسیار ارزانتر از پشت سر گذاشتن عمل از کار درمیآیند اما تفاوتهای کلیدی میان این دو روش وجود دارد.
دستگاههای خانگی سوزنهای کوتاهتر و کُندتری نسبت به دستگاههای پزشکی دارند. دستگاههای خانگی برای نفوذ به پوست ساخته نشدهاند و این بدان معناست که این دستگاهها به طور قطع درد و رنجش کمتری به همراه دارند. البته همین تفاوت به این معناست که دستگاههای خانگی محدودیت دفعات مصرف دارند و نتایج آن نیز کمتر ماندگار خواهد بود. با این وجود باز هم دستگاههای خانگی منجر به افزایش جریان خون و در نتیجه درخشانتر شدن موقت پوست میشوند.
نکته آخر این که تمیز کردن دستگاههای خانگی سختتر است و دستگاهی که به درستی تمیز نشده باشد میتواند خطر ابتلا به عفونتها یا آسیبهای پوستی را افزایش دهد، خصوصاً اگر سوزنهای مورد استفاده در دستگاه به داخل پوست نفوذ کنند.
انواع مختلف این دستگاه های خانگی را میتوان به صورت آنلاین خریداری کرد.
نتیجهگیری
میکرونیدلینگ به طور کلی فرآیندی ایمن و موثر است که میتواند ظاهر پوست شما را بهبود ببخشد. این روش میتواند به کاهش چین و چروک، از بین بردن زخمهای پوستی و همچنین به محکم و جوانساختن پوستهای شُل و پا به سن گذاشته، کمک کند.
اگرچه دستگاههای میکرونیدلینگ خانگی کاملاً در دسترس هستند و از کاربری سادهتری نیز نسبت به نمونههای حرفهای برخوردارند، اما ممکن است به نتایج مشابه ختم نشده و احتمال بروز عوارض جانبی را نیز افزایش دهند.
هر فردی که قصد انجام میکرونیدلینگ را دارد بایستی با پزشک متخصص پوست و کسی که تعلیم دیده و تجربه عمل در چنین فرآیندی را دارد، مشورت کند.