طب سنتی

نمک هیمالیا و تفاوت آن با نمک معمولی

Rate this post

نمک هیمالیا چیست ؟ و چگونه استخراج میشود ؟

با سبزینه راه همراه باشید :

نمک صورتی هیمالیا (Hymalayan salt) نوعی نمک است که بطور طبیعی به رنگ صورتی میباشد و در نزدیکی رشته کوه های هیمالیا در شمال پاکستان استخراج میشود.
نمک هیمالیا سرشار اط مواد معدنی میباشد و بسیاری تصور میکنند که از نمک معمولی سالم تر است.
در ادامه به این درست یا غلط بودن این موضوع خواهیم پرداخت.

با خواندن این مطب در مجله سلامتی و طب سنتی سبزینه راه نگرش تان به آموزه هایتان در این حوزه عمیق تر خواهد شد.

 نمک چیست ؟

نمک یک ماده معدنی است که معمولا از ترکیب سدیم کلرید تشکیل شده است. به همین دلیل افراد از کلمات نمک و سدیم بطور متناوب استفاده میکنند.
نمک از طریق تبخیر آب نمک یا استخراج نمک جامد از معادن زیر زیمنی تهیه میشود.
قبل رسیدن نمک به خانه های ما ، طی مراحل پالایش ، ناخالصی ها و سایر مواد معدنی دیگری را از بین میبرد. و برخی مواد مانند ید را برای کمک به مصرف کنندگان جهت جلوگری از کمبود ید به آن اضافه میکنند.
انسان ها هزاران سال است که از نمک برای طعم دار کردن و حفظ مواد غذایی استفاده میکنند.
سدیم موجود در نمک در بهبود عملکرد بیولوژیکی بدن از جمله تعادل مایعات ، دستگاه عصبی و انقباض عضلات نقش مهمی را ایفا میکند. به همین دلیل مصرف نمک در رژیم غذایی کاملا ضروری است.
اما به این نکته توجه داشته باشید که سدیم  بیش از حد ، میتواند منجر به افزایش فشارخون و بیماری های قلب و عروق شود.
به دلیل این نوع خطرات نمک معمولی برخی افراد معتقدند که مصرف نمک هیمالیا جایگزین سالم تری برای نمک معمولی میباشد.

همچنین بخوانید:  راه های افزایش شیر مادر در طب سنتی

نمک صورتی هیمالیا ، نمکی به رنگ صورتی است و از معدنی بنام Khewra که در نزدیکی هیمالیا قرار دارد استخراج میشود.
برخی معتقدند که نمک صورتی هیمالیا که از این معدن استخراج میشود ، میلیون ها سال پیش از تبخیر آب اجرام باستانی تشکیل شده است.
نمک هیمالیا بصورت دستی استخراج میشود و عاری از مواد افزودنی میباشد.

نمک هیمالیا و تفاوت آن با نمک معمولی

نمک هیمالیا مانند نمک معمولی از سدیم کلرید تشکیل شده اما داشتن مواد معدنی و عناصر کمیاب در نمک هیمالیا آن را نسبت به نمک معمولی متمایز کرده است.
نمک هیمالیا تقریبا حاوی 84 ماده معدنی (مانند پتاسیم و کلسیم و همچنین مواد معدنی با شناخت کمتر مانند استرانتیوم و مولیبدنوم و ..) و عناصر کمیاب میباشد.
رنگ صورتی نمک هیمالیا به دلیل وجود عنصر آهن در ترکیبات اصلی آن میباشد.
علاوه بر این ، نمک هیمالیا حاوی سدیم کلرید کمتری نسبت به نمک معمولی میباشد.

کاربرد های نمک هیمالیا :

نمک هیمالیا را میتوان برای انواع مصارف خوراکی و غیر خوراکی استفاده کرد.
میتوانید آن را بخورید و یا با آن آشپزی کنید.
برخی افراد از نمک هیمالیا به عنوان ظرف پخت و پز استفاده میکنند . به این صورت که بلوک های بزرگی از نمک هیمالیا را تهیه کرده و بر روی آن انواع گوشت را کباب میکنند.
از نمک هیمالیا میتوانید برای نگهداری انواع غذاها بویژه کنسرو ها استفاده کنید.

ملاحضات آشپزی با نمک هیمالیا :

در اندازه گیری بر حسب حجم نمک باید به این نکته توجه داشت که میزان نمک خرد شده با بلور های درشت تر نمک متفاوت است.
برای مثال 1 قاشق چایخوری از هر نوع نمک ریز حاوی 2300 میلی گرم سدیم است درحالی که یک قاشق چای خوری از همان نمک بصورت بلور های درشت حاوی 2000 میلی گرم سدیم میباشد.
سدیم کلرید نمک هیمالیا از نمک معمولی کمتر است. پس در آشپزی باید به این نکته نیز توجه کنید.
در افراد بزرگسال ، بیشتر از یک قاشق چایخوری نمک در روز نباید مصرف شود.

همچنین بخوانید:  جینسینگ یک آداپتوژن مفید

مصارف غیر خوراکی نمک هیمالیا صورتی :

نمک هیمالیا در برخی نمک های حمام استفاده میشود زیرا در بهبود شرایط پوستی و تسکین درد عضلات مفید خواهد بود.

نمک هیمالیا و تفاوت آن با نمک معمولی

نوعی از لامپ های روشنایی ساخته شد با نمک هیمالیا نیز وجود دارند که سازندگان آن ادعا دارند آلودگی های هوا را از بین میبرند. این لامپ ها از بلوک های بزرگ نمک هیمالیا ساخته میشوند که یک منبع نور درون آن ها قرار دارد.
نوعی از غارهای نمکی وجود دارد که توسط انسان ساخته شده و از نمک هیمالیا تشکیل شده اند.
برخی افراد معتقدند که گذراندن وقت درون این غارهای نمکی ساخته شده از نمک هیمالیا به بهبود مشکلات پوستی و بیماری و مشکلات تنفسی کمک خواهد کرد.

مقایسه نمک هیمالیا و نمک معمولی :

نمک صورتی هیمالیا حاوی کلسیم ، پتاسیم ، منیزیم و آهن بیشتری است. البته این مواد معدنی در مقادیر بسیار کمی در نمک هیمالیا وجود دارد.
ادعا های دیگر درباره نمک هیمالیا مانند تنظیم PH خون و افزایش میل جنسی و … در درجه اول به رژیم غذایی شما بستگی دارد و مطالعه دقیق در رابطه با این گونه خواص نمک هیمالیا در دست نیست.
در نمک هیمالیا از مواد افزودنی استفاده نمیشود و کاملا طبیعی است.

نمک هیمالیا و تفاوت آن با نمک معمولی

مضرات نمک هیمالیا :

نمک هیمالیا نسبت به نمک معمولی ید دار ، ید کمتری دارد به همین دلیل برای کسانی که با کمبود ید مواجه هستند باید در کنار آن از منابع غذایی ید دار مانند تخم مرغ ، ماهی و .. استفاده شود.
ید یکی از مواد معدنی مهم در بهبود عملکرد غده تیروئید و سوخت و ساز بدن (متابولیسم) میباشد.

همچنین بخوانید:  آشپزی با کینوا + بهترین روش پخت کینوا

سخن آخر :

اگر به دنبال نمکی هستید که فاقد مواد افزودنی بوده و دارای مواد معدنی بیشتری باشد و به شما در مصرف سدیم کمتر کمک کند ، کریستال های نمک هیمالیا بهترین گزینه خواهند بود.

 

منبع : marhamteb.com

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا