روانشناسی

آیا دارید بخاطر استرس، عقلتان را از دست می‌دهید؟

Rate this post

بعنوان یک مادر، استرس تقریبا زندگی شما را تحت کنترل دارد. میان کارهایی مانند پختن غذاهای سالم، بردن بموقع بچه‌ها به تمرین فوتبال و داشتن یک خانه مرتب، اضطراب چیزی است که شما با آن آشنا هستید. می‌دانیم که استرس برای بدن، مضر است اما بر مغزتان، چگونه اثر می‌گذارد؟ با توجه به هافینگتون پست، هورمون هایی که در واکنش به استرس ترشح می‌شوند بر عملکرد مغز، اثرات منفی می‌گذارند و احتمالا می‌تواند ساختار فیزیکی مغز شما را تغییر دهد.

با خواندن این مطب در مجله سلامتی سبزینه راه نگرش تان به آموزه هایتان در این حوزه عمیق تر خواهد شد.

البته تقریبا تمام افراد در معرض این خطر قرار دارند و باید مراقب خودشان باشند.

هورمون استرس یعنی کورتیزول می‌تواند سلول‌های عصبی را از بین ببرد، آنها را کوچک کند و جلوی تولید سلول‌های عصبی جدید را در بخشی از مغز که هیپوکامپ نامیده می‌شود، بگیرد. هیپوکامپ برای یادگیری، تنظیم احساسات و حافظه و همچنین برای مسدود کردن پاسخ‌های استرسی بعد از اینکه یک اتفاق استرس‌زا به پایان رسید، ضروری است:تمام این فرایندها در زندگی حرفه‌ای و شخصی ما، بسیار مورد نیازند.

استرس مزمن هم چنین می‌تواند قشر جلوی پیشانی میانی را فشرده و کوچک کند. این مسئله بر تصمیم‌گیری، کار حافظه و کنترل رفتار تکانشی، تاثیر منفی می‌گذارد. استرس همچنین می‌تواند بر سلول‌های بنیادی تاثیر بگذارد، مانع دسترسی به قشر جلوی مغز شود یعنی جایی که در آن، رفتار شناختی پیچیده و تعامل اجتماعی مناسب را تنظیم و تعیین می‌کنیم. در نتیجه مغز، قدرت یادگیری و حافظه کمتری خواهد داشت و بیشتر در معرض ابتلا به اضطراب و افسردگی خواهد بود.

همچنین بخوانید:  چگونه عصبانیت خود را کنترل کنیم؟

همین هورمون استرس می‌تواند اندازه و فعالیت بخشی از مغز به نام آمیگدال را افزایش دهد. آمیگدال در شکل‌گیری و ذخیره خاطرات مرتبط با حوادث بسیار عاطفی، ضروری می‌باشد. آمیگدال، هر اتفاق را با یک احساس، مرتبط می‌کند و این ارتباط در حافظه بلند مدت ما ذخیره می‌شود بنابراین می‌توانیم در آینده از وقوع آن، جلوگیری کنیم یا آن را دنبال کنیم. تغییراتی که کورتیزول ایجاد می‌کند، احساسات منفی مانند ترس، اضطراب و خشونت را افزایش می‌دهد.

این تغییرات مغز می‌تواند بر روشی که با دیگران ارتباط برقرار می‌کنیم، توانایی‌مان برای یادگیری، به یاد آوردن، تصمیم گرفتن و رسیدن به اهداف دراز مدت، تاثیرات قابل توجهی بگذارد. این تغییرات همچنین، کنترل موفقیت آمیز شرایط استرس‌زا در آینده را سخت‌تر می‌کند و منجر به یک چرخه ناقص می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا