سبک زندگی

19 مدل از بهترین انواع پارچه و ویژگیهای آنها! چه جنس و نوع پارچه ای مناسب است؟!

Rate this post

در دنیا مد و استایل، برای تهیه هر سبک از لباس، از انواع پارچه استفاده میشود که هر کدام ویژگیهای خاصی دارند. یک لباس با توجه به الیافی که از طریق آن ساخته میشود، میتواند کاربرد، هویت و جنبه های متفاوتی به خود بگیرد. انواع مدل پارچه، خصوصیات مختلفی از جمله ظرافت و اسپرت بودن، زیبایی و کاربرد و عملکرد را به لباسهای شما میدهد. هر لباس، دنیای خاص خود را دارد و بر آن اساس، باید ویژگیهایی داشته باشد که آن را منحصربفرد کند.

امروز در این مقاله از سبزینه راه نکات خیلی مفید و عملی و کاربردی را برای شما در نظر گرفته ایم.

یکی از این ویژگیها، نوع و مدل پارچه ای است که برای دوخت لباس به کار میرود. انواع مختلفی از پارچه ها مانند ابریشم، پشم، پنبه و مخمل و … وجود دارد که هر یک از آنها به لباس ما هویت میبخشند.
برای مشتاقان دنیای مد و استایل، شناخت انواع پارچه های که میتوان برای تولید لباس از آنها استفاده کرد، ضرورت دارد. اگر میخواهید با انواع مدل و جنس پارچه و خصوصیات هر یک، بیشتر آشنا شوید در این قسمت از مجله سبزینه راه  همراه ما باشید.

برای مشاهده تمام تکنیک ها، روش ها و راز های مدل و استایل زنانه و استایل مردانه، این سری از مطالب سبزینه راه را دنبال کنید.

انواع مدل پارچه چیست؟

برای دوخت و طراحی هر پوشاکی برای انواع استایل، نوع پارچه استفاده شده یکی از مهمترین مسائل در دنیای مد است. انواع مختلفی از پارچه ها وجود دارند که میتوانند برای مثال یک کت را تبدیل به یک لباس مجلسی شیک، اسپرت و یا کژوال تبدیل کنند. بعد از الیاف و مدل پارچه، عوامل دیگری همچون الگو، برش و دوخت لباس بسیار مهم است.

عوامل مهم در انتخاب انواع پارچه برای اکسسوری لباس

برای انتخاب نوع پارچه ای که قرار است استفاده کنیم، قطعا مسائل بسیاری در نظر گرفته میشوند.

  • اولین نکته در انتخاب پارچه برای لباس؛ این است که در چه فصلی از سال میخواهیم آن لباس را استفاده کنیم.
  • نکته دوم، میخواهید آن پارچه چه کیفیت و بافتی داشته باشد و از نظر ظاهر و زیبایی چگونه باشد. برای مثال، لباس و پارچه کتانی برای فصل تابستان مناسب است، زیرا خنک بوده و به پوست اجازه تنفس میدهد. برعکس، پارچه پشمی برای فصل زمستان عالی میباشد، زیرا الیاف پشم گرمای زیادی در خود نگه میدارد.
زمان انتخاب پارچه به فصل استفاده و کیفیت و بافت پارچه توجه کنید.

در سالهای اخیر، بسیاری از معروفترین برندهای مد، کالاها و لباسهای خود را صرفا براساس پارامترهای زیبایی شناختی طراحی میکنند. پوشاک و لباس، دیگر فقط یک نیاز اولیه و کاربردی نیست و به یکی از عناصر هویتی ما تبدیل شده است تا به واسطه آن، خلاقیت و جسارت خود را به دنیا نشان دهیم. در مرحله بعد با پرکاربردترین انواع جنس پارچه و کاربرد اصلی آنها آشنا خواهید شد.

 

انواع الیاف پارچه

به طور کلی، پارچه ها از لحاظ نحوه تولید و کیفیت در یکی از این سه گروه زیر قرار میگیرند.

  • پارچه با الیاف طبیعی یا گیاهی (All kinds of natural fabrics) : همانطور که از نامش کاملا پیداست، پارچه هایی که در الیاف و مواد طبیعی و گیاهی ساخته میشوند در این دست از انواع الیاف پارچه به عنوان پارچه های طبیعی قرار میگیرند.
  • پارچه از الیاف مصنوعی (All kinds of synthetic fabrics) : برخی از انواع پارچه که از مواد و الیاف مصنوعی و شیمیایی مانند پلاستیک درست میشوند در گروه پارچه های مصنوعی میباشند.
مهم است بدانید پارچه ها از چه الیافی تولید میشوند.
  • پارچه از پوست حیوانات (fabrics from animal skins All Kinds) : بسیاری از پارچه ها هستند که از طریق پوست حیواناتی مانند گوسفند، بز، مار، سوسمار و … به دست می آیند. برای مثال چرم طبیعی و خز که در این گروه جای میگیرند. به این دسته از انواع الیاف، پارچه از پوست حیوانات(fabrics from animal skins All Kinds) میگویند.
همچنین بخوانید:  چگونه حس و حال خوبی داشته باشیم؟

انواع پارچه های طبیعی یا گیاهی

به صورت کلی، انواع پارچه طبیعی یا گیاهی از این مدل ها تشکیل شده است که هرکدام را در قسمت پایین، همراه با ویژگی و مزایا و معایب جداگانه شرح داده ایم.

پارچه نخی یا پنبه (cotton)

یکی از انواع پارچه های پرکاربرد و بی نظیر، پارچه پنبه یا نخ (cotton) است که تنوع بسیار بالایی دارد. برای طراحی و یا دوخت انواع پوشاک مانند تیشرت، شلوار، کت، پیراهن و غیره از الیاف پنبه استفاده میشود. به علاوه، اگر الیاف پنبه با انواع دیگری از پارچه های مکمل ترکیب شود، پارچه های مختلفی مانند پارچه گاباردین، جین و کابوی را خواهیم داشت.

پارچه نخی برای تولید انواع مدل لباس مناسب است.

ویژگیهای پارچه نخی یا پنبه

پارچه نخی یا پنبه؛ منشا گیاهی و طبیعی دارد. این مدل از انواع پارچه بسیار ارزان و نرم و لطیف است. پارچه نخی، یک گزینه بسیار مقرون به صرفه در میان دیگر پارچه ها برای تولید و سازگار با مد سبز یا مد پایداری است. زیرا با توجه به کیفیت قیمت مناسبی و با طبیعت سازگاری دارد.
امروزه بسیاری از برندهای دنیای مد و پوشاک، استفاده از پنبه ارگانیک یا بازیافتی را انتخاب کرده اند. چرا که پنبه، عاری از هر گونه کودها، مواد سمی و شیمیایی است. این مواد شیمیایی به پوست آسیب میرسانند. علاوه بر این، الیاف پنبه، به محیط زیست و سلامت کشاورزان احترام میگذارد و همینطور آنها در معرض محصولات سمی نیستند.

مزایای پارچه پنبه تازه و انعطاف پذیر، مقاومت بالا در برابر پارگی و مالش
معایب پارچه پنبه پارچه پنبه سریعا چروک میشود. ترکیب پارچه های نخی روشن و تیره ممنوع است زیرا شستشوی آنها با یکدیگر میتواند باعث ترکیب رنگها شود. بنابراین باید آنها جدا از یکدیگر شسته شوند.
جدول مزایا و معایب پارچه نخی یا پنبه ای

پارچه کتان (Linen)

پارچه کتانی (Linen) یک الیاف گیاهی با کیفیت است و مقاومت بیشتری از پنبه دارد. همچنین، پارچه کتان خیلی نرم و خنک است و برای روزهای گرم تابستان گزینه ایده آلی میباشد چرا که به خوبی جریان هوا را از خود عبور میدهد. این پارچه، هزاران سال است که استفاده میشود و یکی از قدیمی ترین پارچه های موجود در بازار است.

پارچه کتان با الیاف طبیعی و خنک مناسب استفاده در فصل تابستان است.

 

ویژگی های پارچه کتان

پارچه کتان عمدتا برای تولید لوازم و لباسهای تابستانی و خانگی استفاده میشود. پارچه کتان را در دنیای مد، به عنوان یک الیاف کاملا مجلل و ظریف میشناسند. بنابراین پارچه های کتان تقریبا هزینه بالایی دارند. از این مدل از انواع پارچه به عنوان خنک ترین پارچه یاد میکنند.

مزایای پارچه کتان پارچه کتان به خوبی در برابر آلودگی هوا مقاومت میکند و بسیار نرم و خوشایند در لمس است.
این مدل پارچه بسیار خنک بوده و جریان هوا را به خوبی از خود عبور میدهد.
پارچه کتان با محیط زیر سازگار است.
معایب پارچه کتان پارچه کتان تمایل شدیدی به چروک شدن دارد. از معایب دیگر پارچه کتانی این است که اگر به درستی از آن مراقبت نشود، میتواند به راحتی تغییر شکل پیدا کند و نیاز به مراقبت سختگیرانه تری دارد.
جدول مزایا و معایب پارچه کتان (Linen)

پارچه ساتن (Satin fabric)

پارچه ساتن (Satin fabric) در ابتدا از کرم ابریشم ساخته میشد. در حالی که، اکنون این پارچه از پلی استر، پشم و پنبه به وجود می آید. پارچه ساتن مانند الیاف ابریشم، بسیار مجلل و زیبا است. همچنین این پارچه از یک طرف براق و روی دیگر آن مات میباشد. جنس الیاف پارچه ساتن، لیز و ظریف است.

ساتن یک پارچه مجلل است که یک روی آن براق و روی دیگرش مات است.

پارچه ساتن به علت سطح براق، صاف و سبک وزن خود در لباسهای مجلسی و شب، لباس عروسی، لباس زیر زنانه و لباس خواب و اقلام دیگر به وفور استفاده میشود. از این پارچه ابتدا در لباس های پادشاهان و اشراف زادگان استفاده میشد. برای مشاهده جدیدترین و شیک ترین انواع مدل لباس مجلسی زنانه! با زیباترین مدل مجلسی بانوان آشنا شوید به این بخش از مجله سبزینه راه مراجعه بفرمایید.

مزایای پارچه ساتن ساتن پارچه ای بسیار زیبا، لوکس و شیک است که به دلیل براق بودن و درعین حال وزن کم و نرمی، از محبوبیت زیادی نسبت به سایر انواع پارچه برخوردار است.
معایب پارچه ساتن پارچه ساتن نیاز به نگهداری ویژه و شستشو مخصوص دارد. این پارچه به راحتی نخ کش شده و نباید به اشیاء نوک تیز نزدیک شود.
جدول مزایا و معایب پارچه ساتن (Satin fabric)

مطالعه بیشتر: شیکترین مدل لباس عروس ۲۰۲۲! با زیباترین مدل لباس عروس ۱۴۰۱ آشنا شوید.

همچنین بخوانید:  استایل (Style) چیست؟ انواع استایل و ویژگی های باورنکردنی آن ها

پارچه کرپ (Crepe fabric)

پارچه کرپ (Crepe fabricیک الیاف سبک و پیچ خورده با سطحی ناهموار است که چروک نمیشود. این پارچه، غالبا از موادی مانند پنبه، ابریشم، پشم و یا الیاف مصنوعی به دست می آید. پارچه کرپ معمولا برای تولید کت و شلوار، انواع مدل مانتو استفاده میشود زیرا کار کردن با آن بسیار آسان است. همچنین پارچه کرپ در تولید پوشاکی مانند انواع مدل روسری، شال، شلوار، بلوز، پیراهن و دامن به کار میرود.

با پارچه کرپ انواع مدل لباس میتوان تهیه کرد.
مزایای پارچه کرپ چروک نمیشود. وزن سبکی دارد و برای تولید انواع مانتو، کت پارچه مناسبی به شمار میرود.
معایب پارچه کرپ برای چهار فصل سال مناسب نبوده و بیشتر برای فصل بهار مورد استفاده قرار میگیرد.
جدول مزایا و معایب پارچه کرپ (Crepe fabric)

مطالعه بیشتر: انواع مدل مانتو مناسب افراد قد کوتاه! شیکترین و زیباترین مدل مانتو برای افراد قد کوتاه کدام است؟.

پارچه جین یا پارچه لی (Denim fabric)

یکی دیگر از انواع پارچه های طبیعی یا گیاهی، پارچه جین یا لی (Denim fabric) است. در واقع، جین یک پارچه پنبه ای بافته شده میباشد که از نخ لفاف دار پنبه ای در هم تنیده تولید شده. اساسا، پارچه های جین، به دلیل بافت زنده، استحکام و دوام بالا و راحتی و زیبایی آنها معروف هستند. پارچه جین، بیشتر برای تولید شلوار جین آبی در نظر گرفته شده است اما امروزه برای دوخت کت و لباسهای دیگر نیز از آن بهره گرفته میشود.

پارچه جین بیشتر برای تولید شلوار جین کاربرد دارد.
مزایای پارچه جین یا لی چروک پذیری کمی دارد. بسیار محکم و بادوام است.
معایب پارچه لی یا جین پارچه لی یا جین، ضخیم و زمخت است و برای لباس های راحتی کاربرد ندارد.
جدول مزایا و معایب پارچه جین یا پارچه لی (Denim fabric)

پارچه تور (Lace fabric)

یکی از انواع پارچه با الیاف طبیعی و گیاهی؛ پارچه تور (Lace fabric) است. پارچه تور از قدیم جزو مدل های محبوب در بین ثروتمندان بوده است که از آن برای تزئین لباس های عادی استفاده میشد. مهمترین خصوصیت در پاچه تور، داشتن منافذ بزرگ بر روی آن است که به صورت منظم با طرح ها و الگوهای خاصی تزئین شده است.
امروزه از پارچه تور، برای تزئین روی لباس زنانه، لباس خواب و همچنین تزئین کردن اکسسوری منزل استفاده میشود.

انواع پارچه های مصنوعی

مدل های مختلفی از انواع پارچه مصنوعی وجود دارد که در این مطلب آن ها را به صورت تک به تک برایتان همراه با ویژگی ها و معایب شرح داده ایم.

پارچه پلی استر (Polyester fabric)

پارچه پلی استر (Polyester fabric) یکی از انواع الیاف مصنوعی پارچه است که معمولا در صنعت نساجی استفاده میشود. در اصل، این جنس پارچه از زغال سنگ و فرآورده های نفتی به دست می آید. معمولا پلی استر به عنوان جایگزینی برای الیاف پنبه در نظر گرفته میشود زیرا نسبت به نخ و پنبه ارزان تر میباشد.

پارچه پلی استر با الیاف مصنوعی ارزان قیمت است.
مزایای پارچه پلی استر این پارچه قیمت مناسب و مقرون به صرفه ای دارد.
معایب پارچه پلی استر این نوع پارچه به دلیل استفاده از مواد نفتی، با طبیعت سازگار نیست و به آن آسیب میزند.
الیاف پلی استر کیفیت بالایی ندارد. همچنین در برابر درجه حرارت بالا مقاومت نمیکند و میتواند به راحتی بسوزد و بوی پلاستیک و مواد شیمیایی بدهد.
جدول مزایا و معایب پارچه پلی استر (Polyester fabric)

پارچه نایلون و لیکرا (Nylon fabric)

پارچه نایلون و لیکرا (Nylon fabric) نیز از مواد شیمیایی و مصنوعی درست میشوند. این الیاف بسیار حساس به حرارت و گرما، شستشو در آب گرم و اتوکشی با دمای پایین هستند.

مزایای پارچه نایلون و لیکرا پارچه های نایلون، بسیار مقاوم هستند. خیلی چروک نمیشوند و رنگ آنها ثابت است.
معایب پارچه نایلون و لیکرا الیاف نایلون و لیکرا به راحتی میسوزند و با الکتریسیته ساکن شارژ میشوند.
جدول مزایا و معایب پارچه نایلون و لیکرا (Nylon fabric)
نایلون و لیکرا بسیار حساس هستند.

پارچه های استات، ریون و ویسکو (Raven fabric)

از انواع دیگر پارچه مصنوعی، پارچه های ریون، استات و ویسکو (Raven fabric) هستند.

مزایای پارچه استات، ریون و ویسکو پارچه های استات، ریون و ویسکو لمسی ابریشمی و لطیف دارند و همینطور رنگ آنها ثابت است.
معایب پارچه استات، ریون و ویسکو این الیاف به راحتی میسوزند و با الکتریسیته ساکن شارژ میشوند.
جدول مزایا و معایب پارچه های استات، ریون و ویسکو (Raven fabric)

بیشتر بدانید: بهترین برند لباس فرانسه ای! با محبوبترین مارک لباس فرانسه آشنا شوید.

همچنین بخوانید:  چگونه از سرطان جلوگیری کنیم؟ (۱۱ راه پیشگیری از سرطان)

پارچه برزنت (Tarpaulin fabric)

پارچه برزنت (Tarpaulin fabric)؛ از مواد محکم، انعطاف پذیر و مقاوم در برابر آب است که اغلب از پارچه هایی مانند بوم یا پلی‌استر و همینطور از پلاستیک هایی مانند پلی‌اتیلن ساخته میشود. یکی از رایج ترین مواد موجود در الیاف برزنت؛ نایلون میباشد. خاصیت ارتجاعی نایلون نیز برای کشش و دوام این پارچه بسیار مفید است.
از مهمترین ویژگی این نوع پارچه، استحکام بالا در برابر فشار و آب است.

مزایای پارچه برزنت قیمت مناسبی دارد .
استحکام بالا
از ویژگی ضدآب بودن برخوردار است.
معایب پارچه برزنت استفاده از نایلون و مواد پلاستیکی در تولید آن که برای محیط زیست مضر است.
جدول مزایا و معایب پارچه برزنت (Tarpaulin fabric)

انواع پارچه ها از پوست حیوانات

در این قسمت با انواع پارچه های تولید شده از پوست حیوانات آشنا خواهید شد.

پارچه پشمی (Wool fabric)

پشم، پارچه ای است که از پوست گوسفند به دست می آید. پارچه پشمی (Wool fabric)، بسیار با کیفیت و مقاومت بالایی دارد. علاوه بر این، پشم بسیار گرم است و گرما را کاملا در خود نگه میدارد. به همین دلیل الیاف پشمی برای فصل زمستان گزینه ایده الی میباشد.

پارچه پشمی با مقاومت بالایی که دارد مناسب فصل سرد سال است.
مزایای پارچه پشمی با کیفیت و با دوام و ماندگاری بالای لباس برای مدت طولانی
معایب پارچه پشمی پارچه پشمی به رنگ زرد و کدر بودن متمایل است. همچنین بخاطر کیفیت بالا، پشم گران قیمت است.
جدول مزایا و معایب پارچه پشمی (Wool fabric)

پارچه موهر (Mohair fabric)

پارچه موهر (Mohair fabric) از موی بزهای آنگورا که اصالتا در ترکیه هستند، تولید میشود. این پارچه به دلیل درخشش طبیعی و نرمی، بسیار پرطرفدار است.

مزایای پارچه موهر پارچه موهر بسیار گرم میباشد و رطوبت بالایی دارد. به همبن دلیل این پارچه گزینه مناسبی برای لباسهای بیرونی میباشد.
معایب پارچه موهر پارچه موهر مانند پشم تقریبا گران است.
جدول مزایا و معایب پارچه موهر (Mohair fabric)
این پارچه به دلیل نرمی فراوان بسیار پرطرفدار است.

پارچه ابریشم (Silk fabrics)

پارچه ابریشم (Silk fabrics)، منشا حیوانی دارد و به لطف کرم ابریشم به دست می آید. یکی از انواع گرانترین و پرطرفدارترین الیاف پارچه، ابریشم است. پارچه های ابریشم بسیار سلطنتی و اشرافی هستند و در طرح و رنگهای متفاوت و براق دیده میشوند. اگر میخواهید، لباسی شیک ظریف و با کیفیت داشته باشید، پارچه ابریشم همه این خصوصیات و زیبایی ها را دارد.

پارچه ابریشم یکی از گران ترین و مجلل ترین پارچه های دنیاست.

 

ویژگیها پارچه ابریشم

همچنین پارچه ابریشم خیلی سبک و قابل تنفس است. پارچه های دیگری مانند تور، گیپور و حریر نیز از ابریشم ساخته شده اند که برای دوخت پیراهن مجلسی و لباس خواب گزینه های عالی هستند.

مزایای پارچه ابریشم براق طبیعی، ابریشم بافتی نرم و لطیف دارد. پارچه ابریشم برخلاف الیاف مصنوعی، لغزنده نیست.
معایب پارچه ابریشم لکه دار شدن با عرق، پارچه ای بسیار ظریف و حساس که نیاز به شستشوی خاص دارد. اگر به درستی از آن مراقبت نشود، به آسانی آسیب میبیند.
جدول مزایا و معایب پارچه ابریشم (Silk fabrics)
پارچه ابریشم برای تولید لباس مجلسی مناسب هستند.

پارچه چرمی و خز (leather fabrics)

خز و چرم (leather fabrics) که از پوست حیوانات تولید میشوند، پارچه هایی با کیفیت بالا هستند. این پارچه ها از پوست حیواناتی مانند روباه، گاو، مار، شترمرغ و حیوانات عجیب و غریب دیگر درست میشوند. در اصل، برای تولید هر پارچه چرمی و خز باید، یک حیوان بمیرد! (در مورد انواع چرم و روش تشخیص اصل آن، در این مطلب بیشتر بخوانید.)
امروزه به لطف مد پایداری یا مد سبز و دیگر روندهای زیست محیطی برخلاف مد سریع یا فست فشن، که میخواهند از جان میلیون ها حیوان محافظت کنند، بسیاری از برندها ترجیح میدهند تا محصولات خود را از مواد جایگزین بسازند. یکی از این الیاف جایگزین، استفاده از چرم مصنوعی و پنبه است.

پارچه خز و چرم با کیفیت بالا
مزایای پارچه چرمی و خز پارچه های چرم طبیعی و خز بسیار گرم هستند و دوام ماندگاری بالایی دارند.
معایب پارچه چرمی و خز چرم طبیعی و خز از پوست حیوانات در طبیعت ساخته میشود. بنابراین تولید هر لباس باعث نابودی و یا انقراض یک حیوان میشود. همچنین چرم طبیعی قیمت بسیار بالایی دارد.
جدول مزایا و معایب پارچه چرمی و خز (leather fabrics)

پارچه کشمیر یا ترمه (پارچه گیاهی)

ترمه یا کشمیر؛ نوعی پارچه پشمی است که از بز ترمه و بز پشمینه تهیه میشود. پارچه کشمیر، یک الیاف طبیعی است که به دلیل نرمی و عایق بودن شناخته شده است. الیاف آن بسیار ظریف هستند و در لمس تقریباً مانند پارچه ابریشمی احساس میشوند.

پارچه ترمه؛ به طور قابل توجهی گرمتر و سبکتر از پشم گوسفند است. اغلب ترمه را به صورت مخلوط پشم در می‌آورند و با انواع دیگر پشم مانند مرینو مخلوط میکنند تا وزن بیشتری به آن بدهد. زیرا الیاف ترمه بسیار ظریف و نازک هستند.

مزایای پارچه ترمه یا کشمیر نرمی و عایق بودن
گرم و سبک وزن
معایب پارچه ترمه یا کشمیر بسیار ظریف و حساس است و معمولا با انواع دیگر پشم مخلوط میشود
جدول مزایا و معایب پارچه ترمه یا کشمیر

پارچه شانل طبیعی

پارچه شانل؛ نخی بوده و پارچه ای است که مواد نرم را میسازد. در هنگام ایجاد نخ‌ها، آنها به طور هدفمند بر روی هم انباشته میشوند. شانل نیز پارچه ای بافته شده است که میتواند از انواع الیاف مختلف از جمله پنبه، ابریشم، پشم و ابریشم مصنوعی ساخته شود.
پارچه شانل؛ برای ساخت صندلی، بالش و کاناپه محبوب است و به عنوان اکسسوری اصلی در دکوراسیون منزل در نظر گرفته میشود. این نوع پارچه دارای ماندگاری طولانی و براق است.

مزایای پارچه پارچه شانل محکم و بادوام. ماندگاری بالا و مناسببریا
معایب پارچه پارچه شانل قیمت بالا
جدول مزایا و معایب پارچه شانل

 

پارچه جاجیم

جاجیم بافی؛ یکی از صنایع دستی ایران محسوب میشود و از گذشته به عنوان یکی از مشاغل رایج در میان خانواده های روستایی و عشایری کشور مطرح بوده است.

پارچه جاجیم؛ مصارف گوناگونی از جمله استفاده به عنوان حصیر، گونی، فرش و ملافه دارد. همچنین عشایر در زمان کوچ از آن برای بسته بندی و جابجایی اثاثیه و وسایل خود استفاده میکنند.
به علاوه جاجیم، به عنوان یک روپوش گرم کننده نیز استفاده میشود. در ایران، جاجیم بیشتر بر روی کرسی یا صندلی گرمایشی و ملحفه یا تشک خواب در گوشه اتاق قرار میگیرد و یا در مواقعی به عنوان روی پتو و حتی به عنوان لحاف استفاده میشد.

 

پارچه شیفون

یکی از شفافترین و لغزنده ترین پارچه‌ها؛ پارچه شیفون است. در اصل پارچه شیفون؛ الیافی ساده از مواد طبیعی (شیفون ابریشم) و مصنوعی (پلی ابریشم) هستند. پارچه شیفون را میتوان از نایلون، پلی استر، ابریشم و پنبه تهیه کرد. شیفون در مقایسه با ابریشم درخشندگی کمتری دارد که به آن نوعی پارچه ابریشمی میگویند.

پارچه شیفون؛ صاف، محکم و شفاف است. از طرفی، برای تجمل بخشیدن به لباس عروس و لباس شب بیشتر از پارچه شیفون استفاده میشود. علاوه بر آن، برای پرده های شفاف برای دکوراسیون منزل و لباس های سنتی هندی از این پارچه ها بهره میبرند.

پارچه ژرژت

پارچه ژرژت؛ نوعی پارچه کرپ است که معمولاً از ابریشم خالص ساخته میشود. ژرژت؛ از الیاف مصنوعی مانند ابریشم مصنوعی، ویسکوز و پلی استر نیز ساخته میشود.
ژرژت کرپ، با استفاده از نخهای محکم تابیده شده بافته میشود که چروک خفیفی روی سطح پارچه ایجاد میکند. اما ژوژرت به دلیل بافت سفت تر مانند پارچه ابریشمی شفاف نیست.
پارچه‌های ژوژرت یا همان پارچه ژرژت؛ گاهی در رنگهای ثابت فروخته میشوند. اما اغالبا پارچه های ژوژرت دارای چاپ و طرحهای رنگارنگ و گل‌دار هستند.

بر اساس ویژگی، کاربرد، جنس، مزایا و معایب انواع پارچه، انتخاب کنید

شما در این قسمت از مجله سبزینه راه با انواع مدلهای پارچه های پرکاربرد در دنیای مد و استایل آشنا شدید. همچنین ما سعی کردیم ویژگیها و کاربردهای هر یک از این پارچه ها و الیاف را تک به تک برای شما برررسی کنیم. شما با دانستن خصوصیات هر یک از این پارچه ها، میتوانید آنها را با یکدیگر ترکیب و ادغام کرده تا استایل و ظاهری منحصر به فرد و خلاقانه برای خود بسازید. لباسها و اکسسوری هایی زیبا، راحت و کاربردی که جایگاه ویژه ای در دنیای مد دارند. نظرات خود، در مورد انواع پارچه ها و خصوصیات هر یک با ما به اشتراک بگذارید؟ شما کدام یک از انواع پارچه های نام برده را دوست دارید؟

پارچه گینگهام (Gingham)

پارچه گینگهام (Gingham)؛ یک الیاف پنبه ای یا گاهی اوقات یک پارچه پنبه ای ترکیبی است که با نخ رنگ شده و با استفاده از یک بافت ساده درست میشود. پارچه گینگهام؛ معمولاً یک الگوی دو رنگ است و ترکیبهای پرطرفدار آن شامل گینگهام قرمز و سفید یا گینگهام آبی و سفید هستند.

الگوی “پارچه Gingham”؛ برگشت پذیر است و در هر دو طرف یکسان ظاهر میشود. پارچه گینگهام، به دلیل قیمت پایین و سهولت تولید پارچه ای محبوب در میان مردم میباشد. این پارچه اغلب برای پیراهنهای دکمه دار، لباسها و رومیزی ها استفاده میشود.

پارچه ژرسه

پارچه ژرسه؛ میتواند مصنوعی یا طبیعی باشد، زیرا از پنبه، پلی‌استر، پشم و ویسکوز ساخته شده است. این پارچه کشدار با کیفیت، نرم و لطیف است. در اصل پارچه ژرسه از پشم ساخته میشود.
امروزه پارچه ژرسه از پنبه، مخلوط پنبه و الیاف مصنوعی تولید میگردد. سمت راست پارچه کشباف ژرسه، یک بافت دنده ای کمی صاف دارد، در حالی که قسمت پشتی، کشباف آن با حلقه ها پر شده است. این پارچه، معمولاً وزنی سبک تا متوسط دارد و برای تولید انواع لباسها و اقلام خانگی مانند گرمکن یا روتختی استفاده میشود.

منبع : vaghtemod.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا