با ۷ خاصیت شگفتانگیز نارنگی آشنا شوید

نارنگی عضو خانوادهای از مرکبات به نام پرتقال ماندارین است و در میان انواع مرکبات از نظر سطح زیر کشت بعد از پرتقال جایگاه دوم را دارد.
با خواندن این مطب در مجله سلامتی سبزینه راه نگرش تان به آموزه هایتان در این حوزه عمیق تر خواهد شد.
نارنگی مانند پرتقال نارنجیرنگ است اما در بعضی از انواع آن ممکن است رگههایی به رنگ سبز یا قرمز هم دیده شود. معمولا نارنگی کوچکتر از پرتقال است و بعضی از انواع آن به اندازه پرتقال گرد نیستند. در مقایسه با پرتقال، نارنگی طعم شیرینتری دارد و پوست کندن آن با دست راحتتر است. با خواص و فواید نارنگی برای سلامتی در این مطلب از مجله سبزینه راه آشنا شوید.
سرشار از آنتیاکسیدان
تجمع مولکولهایی به نام رادیکال آزاد در بدن باعث ایجاد شرایطی به نام استرس اکسیداتیو میشود که تاثیرات مخربی به دنبال دارد و با ایجاد بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی، التهاب مفاصل و سرطان در ارتباط است. آنتیاکسیدانها با خنثی کردن این تاثیرات مخرب، از بدن محافظت میکنند.
نارنگی سرشار از ترکیباتی است که خواص آنتیاکسیدانی دارند و حتی پوست این میوه هم حاوی این ترکیبات است. در بین این ترکیبات، ویتامین C به دلیل تاثیرات مثبتی که روی سلامت قلب و پوست دارد و همچنین به دلیل خواص ضدسرطانی، ترکیبی است که خواص آنتیاکسیدانی آن شناختهشدهتر است.
تقویتکننده سیستم ایمنی
ویتامین C موجود در نارنگی روی فعالیت نوعی از سلولها به نام لنفوسیت T تاثیر میگذارد. این سلولها نوعی از گلبولهای سفید خون هستند که نقشی اساسی در عملکرد سیستم ایمنی بدن ایفا میکنند. ویتامین C به این سلولها کمک میکند تا در برابر باکتریها و ویروسها از بدن محافظت کنند.
علاوه بر این، ویتامین C به رشد و تقویت سلولهای بیگانهخوار و سلولهای کشنده طبیعی کمک میکند. سلولهای بیگانهخوار که از سلولهای فعال در سیستم ایمنی هستند میتوانند باکتریها و سایر ترکیبات مضر را از طریق بلعیدن و هضم کردن نابود کنند.در نتیجه این تاثیرات مثبت، سیستم ایمنی بدن واکنشهای بهتری نشان میدهد.
حفظ سلامت مغز
بعضی از ترکیبات آنتیاکسیدانی موجود در نارنگی مانند ویتامین C و نوبیلتین میتوانند در پیشگیری از بیماریهای زوال عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون موثر باشند. حتی بعضی از پژوهشها نشان میدهند خواص آنتیاکسیدانی ویتامین C میتواند از پیشرفت اسکیزوفرنی که یک اختلال روانی است هم جلوگیری کند چرا که پیشرفت این اختلال با افزایش رادیکالهای آزاد و آسیبهای ناشی از آن در ارتباط است.
شادابی و طراوت پوست
اضافه کردن نارنگی به رژیم غذایی میتواند به تقویت سلامت پوست کمک کند چرا که ویتامین C موجود در نارنگی روی تولید کلاژن تاثیر دارد. کلاژن فراوانترین پروتئین موجود در بدن است که در ساختار بافتهای پیوندی وجود دارد و باعث استقامت و استحکام این بافتها میشود.
کمک به کاهش وزن
از آنجایی که مصرف نارنگی باعث میشود فیبر بیشتری دریافت کنید، به کاهش وزن کمک میکند. نارنگی و سایر مرکبات حاوی فیبرهای نامحلول مانند لیگنین و سلولز هستند که دستگاه گوارش نمیتواند آنها را به صورت کامل هضم کند. این نوع از فیبرها سرعت انتقال غذا در دستگاه گوارش را کاهش میدهند و باعث میشوند برای مدت بیشتری احساس سیری کنید. این تغییر به منظم شدن اشتهای شما کمک می کند که میتواند در کاهش وزن مؤثر باشد.
حفظ سلامت قلب
بعضی از ترکیبات موجود در نارنگی مانند ویتامین C، تانگریتین و نوبیلتین که خواص آنتیاکسیدانی دارند به شما کمک میکنند قلبی سالمتر داشته باشید.
پژوهش روی حیوانات و انسان نشان میدهد ویتامین C میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد. کاهش فشار خون، کاهش تجمع پلاکتها، بهبود عملکرد رگهای خونی، کاهش سطح تریگلیسرید و کلسترول بد (LDL) در خون تأثیرات ویتامین C هستند که از بروز عوامل ایجادکننده بیماریهای قلبی جلوگیری میکنند.
خواص ضدسرطانی
نارنگی حاوی ترکیباتی است که خواص آنتیاکسیدانی دارند و میتوانند در مقابله با سرطان موثر باشند. ویتامین C میتواند از رشد و گسترش تومورها جلوگیری کند، به روند بهبودی جراحتها بعد از عمل جراحی کمک کند، اثربخشی شیمیدرمانی را افزایش دهد و عوارض آن را کاهش دهد. زردینههای موجود در مرکبات در کاهش خطر ابتلا به بعضی از سرطانها مانند سرطان معده، سرطان سینه، سرطان روده و سرطان ریه نقش دارند.