مصرف قره قات و خداحافظی با مشکلات قلبی
انگور فرنگی چیست و چه ویژگی هایی دارد ؟
انگور فرنگی در اصطلاح مازندرانی در شهر های نور و کجور با نام های گالش انگور و در رودسر دیوانگوری نامیده میشود.
با خواندن این مطب در مجله سلامتی و طب سنتی سبزینه راه نگرش تان به آموزه هایتان در این حوزه عمیق تر خواهد شد.
نام علمی انگور فرنگی : Ribes
انگور فرنگی درختچه ای خاردار است و میوه هایی به اندازه نخود و سبز رنگ دارد که پوست خارجی آن کرکدار است. انگور فرنگی در مناظق شمالی آفریقا تا رشته کوه های هیمالیا یافت میشود. در کشور ایران نیز در جنگل های نور و کجور و دیگر جنگلهای شمالی ایران رشد میکند.
ترکیبات شیمیایی میوه انگور فرنگی
میوه انگور فرنگی دارای دارای 7 درصد قند دکستروز و لوولوز است و دارای مقادیر کمی اسید سیتریک، وینیک اسید و مالیک اسید است. در تخم میوه انگور فرنگی نیز لعاب وجود دارد.
خواص انگور فرنگی
میوه انگور فرنگی به دلیل داشتن دانه های لعاب دار ملین است و برای رفع یبوست در طب سنتی استفاده میشود.
انگور فرنگی بیشتر بصورت خام و نرسیده خورده میشود. متخصصان طب سنتی عقیده دارند که میوه انگور فرنگی مدر و خنک کننده است.
انگور فرنگی دارای گونه های انگور فرنگی قرمز، قره قات و انگور فرنگی سیاه است. که سبزینه راه در ادامه به معرفی گونه قره قات میپردازد :
قره قات یا قره غات – Redcurrant چیست و چه ویژگی هایی دارد ؟
نام علمی قره قات : Ribes orientale
قره قات گونه ای از انگورفرنگی است که درختچه آن 1.5 تا 2 متر ، بدون خار است و میوه آن بصورت خوشه و در هر خوشه 4 تا 10 عدد میوه وجود دارد. میوه قره قات اندازه نخود فرنگی و به رنگ قرمز است. میوه ها در اواسط تابستان قابل برداشت هستند و کامل رسیده اند.
نکته : قره قات با گیاه قراقاط متفاوت است و نباید با آن اشتباه گرفته شود. چون از هر نظر با یکدیگر متفاوتند.
قره قات در چه مناطقی رشد میکند ؟
قره غات در جنگل های ارسباران و در دامنه های جنوب رشته کوه های البرز در کردان و رودبار رشد میکند.
خواص قره قات چیست ؟
قره قات خواصی مشابه با انگورفرنگی قرمز دارد.
قره قات طعم ترشی دارد و برای درست کردن مربا و شربت از آن استفاده میشود.
از قره قات برای کاهش و تنظیم فشار خون استفاده میشود و میتواند از سکته و بیماری های قلبی جلوگیری کند.
از قره قات همچنین برای کاهش کلسترول و قند خون نیز استفاده میشود.
طبع قره قات
طبیعت قره قات سرد و خشک است و برای درمان سوء هاضمه و افزایش اشتها بسیار موثر است.
قره قات ملین بوده و التهاب و عفونت های معده و روده را از بین میبرد. قره قات مانند سایر گونه های انگورفرنگی مدر و خنک کننده است.
طرز تهیه دم کرده قره قات خشک شده :
یک قاشق چایخوری قره قات خشک شده را به مدت 15 دقیقه در یک لیوان آب گرم 80 درجه سانتی گراد دم کرده و میل کنید.
عوارض قره قات :
مصرف بیش از حد آن ممکن است موجب مشکلات روده و معده مانند اسهال شود.